dinsdag 7 februari 2012

Betweters verkopen niet...

Dit weekend toch wel een heel bevreemdende ervaring gehad. We waren van plan om een nieuw digitaal fototoestel en eventueel een nieuwe radio/hifi te kopen. We hadden op voorhand al wat rondgesurft op het internet en al een positieve ervaring met ons vorig digitaal fototoestel.

Wij dus vol goeie moed richting Krefel (je weet wel die van de puntje op de e, weet alleen niet waar die moeten). Ik vind het al een apart system dat je een ticketje moet nemen in een electro-zaak maar bon. Wij dus nog even rondgekeken en we hadden de twee toestellen in gedachten. Nu gewoon nog even ons nummertje afwachten, een welwillende ziel vinden die ons kan helpen en hupsakee.

Dat was echter buiten de welwillende ziel gerekend. Bij het digitaal fototoestel kon ze duidelijk bogen op een rijke ervaring die ook geen tegenspraak wenste.Het toestel dat wij wilden kopen en ik citeer "was goed om mee te geven aan kinderen als ze op scouts-kamp gaan" maar veel meer kon je daar toch niet mee doen. De andere, dubbel zo dure, toestellen waren duidelijk vele keren beter en dat heeft ze dus een aantal keer duidelijk herhaald. Geen fototoestel dus.

Dan maar met de welwillende ziel richting radio/hifi. Ook hier was het door ons gekozen toestel geen optie voor de verkoopster alhoewel ik toch dacht dat wij de klant waren. De welwillende ziel wou dit toestel niet aan ons verkopen daar we er echt ontevreden zouden mee zijn. Een mens kan zich dan afvragen waaraan dit toestel zijn plaats in het assortiment heeft verdiend. Bye bye hifi dus.

De slotsom van dit alles is dat wij niets hebben gekocht en het gamma van Krefel duidelijk aan een herziennng toe is. Of zijn het de verkopers of verkooptechnieken die aan herziening toe zijn? Betweters verkopen niet... toch niet aan mij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten